Hvad er shamanisme?

Jorden er hellig, levende og forbundet!

Shamanismen er en åndelig praksis, og menneskets ældste måde at være i kontakt med ånderiget på. Gennem værktøjer som blandt andet trommerejsen, ritualer, sange og danse, skabes kontakt og hul igennem til “den anden side” hvor uendelig kraft, magi og visdom ligger gemt. Denne kraft henter vi hjem til vores eget liv, med mulighed for, at leve et mere sjæl- og kraftfuldt liv.

Hvad er shamanisme, og hvordan kan du bruge den i din hverdag?

I denne video fortæller jeg om, hvad shamanisme er, og hvordan du kan bruge den, og hvad den betyder i vores vestlige verden, og menneskesyn i dag.

 

 

  • Shamanen eller nordisk “Vølven” eller “den troldkyndige”, bringer beskeder, kraft og healing hjem fra åndernes rige
  • Naturen er  besjælet, og alt er levende
  • Vi har kraften til at ændre vores liv
  • Cyklisk perspektiv, ikke liniært
  • Vi er alle sammen forbundne
  • Vi er alle lige meget værd

Det er åndefællerne og kraftdyrene i den anden verden der healer og laver det helbredende arbejde. Shamanen er bindeleddet mellem de to verdener, ham eller hende der  beder om råd og vejledning, og til hvad og hvorfor. Det er en del af shamanens uddannelse at lære at tyde åndernes sprog, at komme i kontakt med dem, og bringe deres læring, visdom og healing med hjem.


Livstræet Yggdrasil rækker sine rødder ned i Underverdenen,
stammen står i Midgård, og grenene rækker dybt op
i Gudernes rige, Asgård – Oververdenens univers.

 


Kraftdyr, sjæletab og sjælehentning

Herunder fortæller jeg om det shamanistiske arbejde med kraftdyr, hvordan sjælen i det shamanistiske verdensbillede består af flere dele, samt hvordan vi kan hente sjælen hjem igen, når dele af os, har forladt os.

 

Læs om shamanistisk konsultation.


Links ud af huset – Mere Shamanisme

Se  dokumentarfilmen med en af mine læremesterinder, Annette Høst. Forfatter og musiker Kristian Leth møder Annette og shamanismen  – og mørket i Grib Skov (28 min.).

Christine Feldthaus besøger Shamanhulen på Fyn, i dette uddrag af DR’s “So F***ing Special” (8 min.).