Hvad er shamanisme?

Shamanismen er menneskets ældste måde at være i kontakt med åndeverdenen på. Gennem værktøjer som blandt andet trommerejsen, ritualer, sange og danse, skaber vi kontakt og hul igennem til “den anden side” hvor uendelig kraft, magi og urvisdom ligger gemt. Denne kraft henter vi hjem til vores eget liv, med mulighed for, at leve et mere sjæl- og kraftfuldt liv.

 

I denne tegning ses drømmeren, på vej ud af sin krop for at mødes med andre sjæle der drømmer. Det siges, at når vi drømmer, forlader en del af vores sjæl vores krop, og tager ud i universet, ligesom det sker på en shamanistisk trommerejse. (Dreaming, 2011, akvarel).

 

I shamanismen møder vi ofte sjæleskikkelser og dyr som hjælpeånder, skytsengle eller kraftdyr. Alle dem vi møder, kan hjælpe os i vores verdslige arbejde, til at blive stærkere og klogere på livets rigdom og mangfoldighed.

Her ses Slangens Kraft balancerende over en Rejsende, som ligger på Jordens Røde Muld under en Blåviolet himmel. (Snake Friend, 2010, akryl).

For virkelig at forstå shamanismen må den prøves. Magien og kraften kan ikke opleves af at kigge på, så vi må være med kredsen og dansen for at opleve hvad der sker med os, når Ånden bevæger os.

Jeg holder løbende foredrag og kurser i shamanisme. Se alle forløb og kurser her. Vel mødt!

 


Se en film med en af mine læremestre, Annette Høst, – den fortæller om forfatter og musiker Kristian Leths møde med Shamanismen og Mørket i Grib Skov (28 min.).

Og Christine Feldthaus besøger Shamanhulen på Fyn ved  Takanaiya Schanne, i dette uddrag af DRs So F***ing Special (8 min.).