Tegninger til Carls værelse

Eksempel på farverig akvarel tegning med oliekridt. Til Carl på 3 år.

Carl er en frisk dreng på 3 år. Han er et ønskebarn: adopteret til Danmark af hans rumænske mor og danske far, med rødder i Syrien.

Carls forældre ønskede en billedfrise af 3 originale malerier til Carls børneværelse.

Det skulle være levende og sprudlende! – ligesom deres Carl! De havde set denne tegning på en udstilling, og kunne godt lide den stil:

Først tegner jeg en skitse, der beskriver hvad jeg har aftalt med Carls mor og far.

Billedeserien tager udgangspunkt i Danmark og Filipinerne, hvor Carl er adopteret fra. Carls mor vil gerne have at der også bliver plads til en “Jeepney” – en sjov bus der transporterer mennesker og som de har mødt på deres rejse til Filipinerne. Hun sender mig også et billede af en speciel blomst (en Heliconia Rostrata) hun synes er meget smuk.

 

I midten af billedet laver jeg et æbletræ. For det er meget dansk 🙂

Vi snakker om billedet og retter det lidt til.

I midten står Carls navn. Det gør det endnu mere specielt.

 

Carls færdige billedeserie er 3 farverige tuschtegninger i str. 30×40 cm. Jeg har brugt oliekridt til at tegne stregerne med.

På det færdige billede er også de fire flag repræsenteret: morens Rumænien, farens Syrien, Carls Filipinerne – og Danmark, hvor de alle hører til!

Efter overleveringen, skriver Carls mor skriver mig: Vi er alle glade for tegningerne og de  frisker virkelig værelset op!